Miért bízzon meg egy ügyvédi irodát?

Miért bízzon meg egy ügyvédi irodát?

Vállalkozóként érdemes megfontolni egy ügyvédi iroda felbérlését. Az üzleti ügyvéd szerepe az, hogy jogi tanácsot adjon a legkülönbözőbb ügyekben, beleértve a szerződéskötést, a vitarendezést és az üzleti struktúra kialakítását. A szerződéstárgyalások során az ügyvédek felülvizsgálhatják és véleményezhetik a meglévő szerződéseket, jogi tanácsot adhatnak a fennálló jogi kérdésekben, és segíthetnek új szerződések megszövegezésében. Segítenek Önnek a felmerülő jogi kérdések kezelésében, így Ön a vállalkozására koncentrálhat, és nem akadhat el a jogi kérdések miatt.

Az üzleti jogász legfontosabb szerepe azonban az, hogy segítsen Önnek szilárd jogi és üzleti keretet teremteni a szervezet számára. Egy ügyvédi iroda magasan képzett, tapasztalt jogászokat tud biztosítani Önnek, akik segítenek Önnek üzleti és jogi dokumentumok elkészítésében, jogi tanácsadást nyújtanak, és megvédik érdekeit az üzleti életciklus során. Segítséget tudnak nyújtani az esetlegesen felmerülő jogi kérdésekben is, mint például a szerződéshosszabbítások megtárgyalása vagy a vállalati vagy partnerségi kérdések kezelése. Segíthetnek továbbá meghatározni az alkalmazottak, tanácsadók és vállalkozók számára kibocsátandó részvények optimális számát, és útmutatást adhatnak a tőkebefektetések strukturálásához.

Az ok, amiért olyan sok vállalkozás választja jogi igényeinek kiszervezését egy ügyvédi irodához, az az, hogy szakértői segítséget kaphatnak a jogi dokumentumok megfogalmazásában, tanácsot adhatnak az esetlegesen felmerülő konkrét jogi kérdésekben, és kialakíthatnak egy formalizált jogi és üzleti keretet a vállalkozásuk számára.

Az általuk kínált szolgáltatások sokfélesége

Az, hogy jogi igényeit kiszervezheti egy ügyvédi irodának, azt jelenti, hogy többé nem kell kézzel kiválasztania egy ügyvédekből és peres ügyeket támogató személyzetből álló csapatot, hogy megfeleljen az Ön egyedi jogi igényeinek. Ehelyett igénybe veheti egy olyan ügyvédi iroda szolgáltatásait, amely egy ügyvédekből és jogi asszisztensekből álló csapat szakértelmét kínálja Önnek, akik mind az Ön igényeinek és céljainak kiszolgálására összpontosítanak.

A házon belüli jogi részlegünk legelőnyösebb tulajdonsága, hogy gyűjtőpontként szolgál minden jogi igénye számára. Az Ön üzleti modelljétől és jogi követelményeitől függően különböző polgári jogi, büntetőjogi, szellemi tulajdonjogi és vállalatirányítási jogászokat és támogató személyzetet alkalmazhat.

Költséghatékony

Az egyik ok, amiért a vállalkozások úgy döntenek, hogy jogi igényeiket egy ügyvédi irodához szervezik ki, az az, hogy ez kevésbé költséges. Sok cégnek kiterjedt számlázási és személyzeti láthatósági politikája van, ami jelentős általános költségeket eredményez. Egy ügyvédi iroda szolgáltatásainak igénybevételével azonban alacsonyan tarthatja a költségeket, mivel nem kell aggódnia ezek miatt az extrák miatt.

Egy ügyvédi irodával bizonyos esetekben csökkentett díjakat is ki lehet alkudni. Általános szabályként a jogi díjak az Ön éves bevételének vagy bruttó nyereségének százalékán alapulnak. Általában minél alacsonyabb az éves bevétele vagy bruttó nyeresége, annál alacsonyabbak a jogi díjak. A költséghatékony számlázás és a személyzeti tárgyalások mellett az ügyvédi iroda mennyiségi kedvezmények és házon belüli promóciós tervek révén is kínálhat megtakarításokat.

Formális jogi és üzleti tanácsadás

Egy ügyvédi iroda olyan szintű formalitást és struktúrát tud biztosítani jogi és üzleti ügyleteihez, amely egyszerűen nem lehetséges házon belüli jogi részleg nélkül. Egy ügyvédi iroda magasan képzett ügyvédek és jogi asszisztensek alkalmazásával segíthet Önnek abban, hogy következetes és világos irányelveket, eljárásokat és szabályokat hozzon létre vállalatán belül. Segítenek továbbá meghatározni és tisztázni üzleti céljait, és együttműködnek Önnel annak biztosításában, hogy ezeket az irányelveket a mindennapi működés során betartsa.

Vállalkozás tulajdonosaként az Ön felelőssége, hogy meghatározza cége hangnemét és irányát. Ön az a személy, akit felelősségre vonnak annak sikeréért vagy kudarcáért. Ha egy ügyvédi irodát bíz meg házon belüli jogi részlegként, akkor mindkét világból a legjobbat kapja: a független vállalkozó költséghatékonyságát egy jogi részleg minden előnyével együtt.