Nyomtatás Küldés e-mailben Gyorshír szolgáltatás Küldés e-mailben
 
Kávé - tea szünet

Egészséges turmixitalok

2007.04.26, Molnár Ildikó, Forrás: Saját forrás

Ma már nem kell konyhatündérnek lenni ahhoz, hogy egészséges, de ugyanakkor finom ételeket, italokat készítsünk akár néhány perc alatt a megfelelő konyhai gépek segítségével. A leggyakorlatlanabbak is képesek összedobni akár diétás, akár tápláló energiabombákat. Ehhez segítünk néhány finom recepttel.

Sárgarépaturmix. Fél kiló sárgarépát alaposan megmosunk-megtisztítunk és lereszelünk, vagy aprítóval összevágjuk, vagy turmixgépbe tesszük. Hozzáadunk 12 deka cukrot, fél deci mézet (előbbi el is hagyható) és 2 deci tejel összeturmixoljuk. Hozzáadunk még 6 deci tejet - jól elkeverjük, behűtjük és már fogyasztható is.

Banánturmix. 3-4 banánt felkarikázunk egy kettévágott citrommal együtt turmixgépbe tesszük, ráöntünk 2 deci tejet és 10 evőkanál mézet. Jól összeturmixoljuk, vagy pépesítjük, s még hozzáadunk kb. 6 deci tejet. Isteni íze van, tízóraira, uzsonnára, de akár ebédre is kiváló ital.

Paradicsomturmix. Bár még drága a primőr áru, mégis vegyünk belőle fél kilónyit, mossuk meg és mártsuk forrásban lévő vízbe. Szabadítsuk meg a héjától, vágjuk gerezdekre és tegyük turmixgépbe. Adjunk hozzá két-három előzőleg alaposan megtisztított citromkarikát, 8 deka porcukrot és 2 deci tejjel pépesítsük. Utána még keverjük el jól 6 deci tejel és hűtsük be.


Vitafórum