RSS leírás

Mit jelent az RSS?

Az RSS (Really Simple Syndication) szakkifejezés magyarul hírmegosztásnak fordítható. Az RSS technológiával, egy saját számítógépre telepített szoftver segítségével összegyűjthetőek különböző honlapok hírei (természetesen csak azoké, amelyek ezt a megoldást támogatják).

Az RSS-olvasóprogram figyeli a kiválasztott oldalakat és jelez, ha a megadott honlapon új cikk jelenik meg.

A Verlag Dashöfer RSS-szolgáltatása

A Verlag Dashöfer jelenleg a naponta frissülő Hírek rovat cikkeit teszi elérhetővé az RSS-alapú olvasóprogramok számára, valamint az Adófórum és Kalkulátor honlapokhoz kapcsolódó szakmai fórum aktuális kérdéseit.

Jelenleg elérhető RSS csatornáink Hogyan használhatom az RSS-szolgáltatást?

Az internetes honlapok RSS-információi megjeleníthetőek egy erre a célra szolgáló RSS hírolvasó programmal, amelyet le kell tölteni és fel kell installálni a saját gépére. (Például: Klipfolio, Feedreader stb..)

Léteznek olyan kiegészítő programok (plugin-ok) is, amelyek a böngészőt vagy a levelező klienst teszik alkalmassá RSS-hírek vételére (pl. Outlook-ra IntraVNews, de a Thunderbird-ben is van RSS olvasó).

A legelterjedtebb böngészők közül a Firefox, a Mozilla és az Opera legújabb változatai támogatják, illetve az Internet Explorer 7 is beépített olvasóval rendelkezik.

Az IE7 esetében a fent valamint az oldalakon elhelyezett RSS ikonra, a többi említett böngészőnél az alsó státusz csíkon megjelenő narancssárga ikonra (jobb alul) kattintva lehet feliratkozni az RSS szolgáltatásra. Ekkor az oldalt eltárolhatja böngészőjében a Kedvencek (Bookmarks) között és a tárolt linkre kattintva az "élő kedvenc link" a kiválasztott RSS csatornát fogja mutatni.

Lehetőség van böngészőtől független RSS hírolvasó program használatára melyekben telepítés után álltalában az "Add feed" parancs segítségével lehet igénybe venni az RSS szolgáltatást. A legtöbb RSS olvasó rendelkezik saját, beépített böngészővel, így a programon belül meg lehet nyitni a kiválasztott hírt részletes olvasásra.