Nyomtatás Küldés e-mailben Gyorshír szolgáltatás Küldés e-mailben
 

Szabadság kiadásáról

2014.12.08, Széles Imre

Az évvége közeledtével ismét aktuálissá váltak a szabadság kiadásával kapcsolatos kérdések. Emlékeztetőül: az Mt.123. § (1) bekezdésében foglalt főszabály szerint a szabadságot esedékességének évében kell kiadni.

Hírlevél feliratkozás
Értesülni szeretnék a munkaüggyel kapcsolatos hírekről!

E főszabály alól, több kivételt is megengednek a további bekezdések. Ennek megfelelően,

  • amennyiben a munkaviszony október elsején vagy azt követően kezdődött, a munkáltató az esedékességet követő év március 31-ig adhatja ki a szabadságot,
  • ha a szabadságot a munkavállaló oldalán felmerült ok miatt nem lehetett kiadni az előzők szerint, akkor azt az ok megszűnésétől számított hatvan napon belül ki kell adni, azzal, hogy

az esedékesség évében kell kiadottnak tekinteni a szabadságot, ha igénybevétele az esedékesség évében megkezdődik és a szabadság következő évben kiadott része nem haladja meg az öt munkanapot.

További könnyítés, hogy a munkáltató kivételesen fontos gazdasági érdek vagy a működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén

  • a szabadság kiadásának közölt időpontját módosíthatja
  • a munkavállaló már megkezdett szabadságát megszakíthatja,
  • kollektív szerződés rendelkezése esetén a szabadság egynegyedét legkésőbb az esedékességet követő év március 31-ig adhatja ki.

Ezen túlmenően a törvény azt is lehetővé teszi, hogy a munkáltató - a felek naptári évre kötött megállapodása alapján – az életkor alapján járó pótszabadságot az esedékesség évét követő év végéig adja ki. (Ez például egy harmincéves munkavállaló esetében 5 napot jelent.)

Akad azonban olyan munkavállaló is, akinek nem a szabadság átvitele jelent problémát, hanem ennek ellenkezője: az év végi ünnepek előtt „elfogy” az éves szabadsága és néhány napra még szüksége lenne.  Ilyenkor gyakran merül fel kérdésként, hogy a jövő év „terhére” kaphat e szabadságot. Nos, erre vonatkozóan az Mt. a már említett „főszabálytól” való eltérésre semmilyen lehetőséget sem biztosít.  A szabadságot az esedékesség évében kell kiadni és nincs mód arra, hogy a korábbi évről „áthúzódó tartozást” a következő évre megállapítandó szabadságból a munkaadó levonja.

Azt természetesen nem tiltja jogszabály, hogy ebben a helyzetben a munkáltató fizetés nélküli szabadságot engedélyezzen vagy felmentse a dolgozót a munkavégzési kötelezettség alól.  Ez utóbbi esetben a munkavállalót az Mt. 146. § (2) bekezdése értelmében a kiesett munkaidőre a felek megállapodása szerinti díjazás illeti meg.

Kapcsolódó termékeink:

AdóFórum Szakmai Tudásbázis

Szabályzatok Komplex Gyűjteménye

VideoCampus Szakmai Tudásbázis

Kalkulátor Szakmai Tudásbázis

A támogatások számviteli elszámolása

Saját tőkét érintő számviteli szabályok és gyakorlati alkalmazásuk

A beszámoló pénzneme, könyvvezetés USA dollárban


Vitafórum