Nyomtatás Küldés e-mailben Gyorshír szolgáltatás Küldés e-mailben
 

Megalakult a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma Egyesület

2010.06.23, Forrás: MTI

Megalakult a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma Egyesület, amelynek célja, hogy felhívja a munkáltatók figyelmét a hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának fontosságára - közölte az egyesület kedden az MTI-vel.

Hírlevél feliratkozás
Értesülni szeretnék a munkaüggyel kapcsolatos hírekről!
Az esélyegyenlőségi fórumot a Salva Vita Alapítvány kezdeményezésére és részvételével tíz magyar és multinacionális társaság - a Budapest Bank, a Chinoin, a dm, a Magyar Posta, a Magyar Telekom, a Manpower, a MARS, a MOL és a Tesco - alapította.

Az egyesület - az alapító okiratban foglaltak szerint - küzd mindennemű közvetlen és közvetett hátrányos megkülönböztetés, továbbá a zaklatás, a jogellenes elkülönítés és a megtorlás alkalmazása ellen - hangsúlyozzák a közleményben. Hozzáfűzik: a Salva Vita Alapítvány tapasztalatai szerint a cégeknek elsősorban információkra és megfelelő szolgáltatásokra van szükségük ahhoz, hogy a foglalkoztatásban a közvetlen és a közvetett hátrányos megkülönböztetést visszaszorítsák.

A Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma társadalmi szemléletformáló tevékenységet is végez majd, és szakmai támogatást nyújt az esélyegyenlőség megvalósításához - idézi a közlemény Kiss Erikát, az egyesület elnökét. A tervek szerint az egyesület jogsegély szolgálatot is működtet majd, illetve kedvezményes szolgáltatásokat nyújt tagjai számára, rendezvényeiken pedig megismertetik a legjobb magyarországi és nemzetközi antidiszkriminációs gyakorlatokat.

Az egyesület várja mindazon munkáltatók csatlakozását, akik azonosulnak céljaikkal, és tenni kívánnak az esélyegyenlőség előmozdításáért.

Munkajogi és foglalkoztatási TIPP

Az online újság havonta, képes formában, az Interneten keresztül elérhető módon mutatja be a munka törvénykönyvének és munkaügyi jogszabályoknak az egyes változásait.

Foglalkozik olyan témákkal, mint a foglalkoztatás elősegítése, jövedék- és adóváltozások, adatvédelem, szabadság, betegszabadság, munkaidő. Megjelentetjük a munka törvénykönyvéhez szorosan kapcsolódó iratmintákat, valamint jogesetek segítségével bemutatjuk a munkaügyi bíróságok ítélkezési gyakorlatát.

Előfizetőink ezenkívül lehetőséget kapnak a havonta mgszervezésre kerülő HR Szalonon való részvételre. Így tagjai lehetnek egy szakmai-interaktív közösségnek!

A munkajogi és foglalkoztatási tippek online újság előfizetői 1 kreditpontra jogosultak.


Tóth Orsolya

Telefon:
+36 (1) 428-3810

E-mail:
o.toth@dashofer.hu


Vitafórum