Felhasználói kérdőív

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Szeretnénk a segítségét kérni piackutatásunkban, kíváncsiak vagyunk az Ön véleményére is! Kiadónk célja, hogy olyan kiadványokat hozzon létre, amelyek az Olvasóinknak útmutatásokat, ötleteket adnak ahhoz, hogy lépést tartsanak szakmájuk fejlődésével, kihívásaival. Kérjük, jelölje meg az Önt érdeklő témákat. Az első 10 válaszadónak meglepetés ajándékot küldünk!

HR Controlling
Az emberi erőforrás a vállalati stratégia kulcsfontosságú eleme, melyet a többi üzleti tényezővel összhangban elemezni, értékelni kell a siker érdekében.
A munkaerő a legfőbb érték, de tudja Ön, pontosan milyen ára van a munkatársak felvételének, alkalmazásuk milyen költségekkel jár a konkrét béreken túl? Tudja Ön, hogyan tehető átláthatóvá, mérhetővé, s ezáltal tervezhetővé a személyügyi munka?
A HR-tevékenység eredményei – az üzleti élet egyéb munkafolyamataihoz hasonlóan - mérhetők, számszerűsíthetők, és megfelelően prezentálhatók.
Kiadványunkból tájékozódhat a vállalati stratégia és a hr kapcsolatáról, a humán controllingról, megismerheti az emberi erőforrást értékelő mérési rendszereket és megfelelő alkalmazásukat, megtanulhatja a projektszemléletű tervezést és költségelemzéseket.
Érdekli Önt a kiadvány?
igen nem
Munkajog és HR
Személyzeti és munkaügyek a verseny –és közszférában
Minden munkajoggal, személyüggyel és bérszámfejtéssel kapcsolatos tudnivaló egy helyen cégvezetőknek, bér- és személyügyi, munkaügyi vezetőknek, hr-menedzsereknek, személyügyi és hr-szakembereknek.
A kiadványban megtalálhatók a hatályos munkajogi jogszabályok és kommentárok, gyakorlati esetleírások, a hr és személyzeti munkához szükséges ismeretek a toborzástól a munkaviszony megszüntetéséig, valamint a munkabér, illetmények, adók és járulékok elszámolási feladatai.
A kiadvány használatát fogalomtár és információs jegyzékek segítik.
Érdekli Önt a kiadvány?
igen nem
A munkavégzésre irányuló jogviszonyok
Az idén zajló munkaügyi ellenőrzések minden eddiginél nyilvánvalóbbá tették, hogy a fekete foglalkoztatás és a színlelt szerződések alkalmazása többé nem kifizetődő.
Célszerű és gazdaságos tehát a törvény által előírt módon munkaviszonyt létesíteni, legyen szó akár hagyományos alkalmazotti, vállalkozói, részmunkaidős, bedolgozói munkajogviszonyról, alkalmi, ösztöndíjas vagy távmunkáról, netán munkaerő-kölcsönzésről.
Átfogó kiadványunk részletesen bemutatja a munkavállalás lehetséges formáit, összehasonlítja a munkavégzésre irányuló jogviszonyok típusait, beleértve az atipikus foglalkoztatás eseteit is, továbbá szerződésmintákat is tartalmaz e jogviszonyokhoz.
Összeállításunkból tájékozódva Ön könnyedén eldöntheti, hogy munkavállalóját milyen törvényes keretek között kívánja alkalmazni, hogy ez mindkét fél számára a lehető legelőnyösebb legyen, és a kiválasztott munkaviszonyhoz a szerződést is azonnal elkészítheti a könyvben található minták alapján.
Érdekli Önt a kiadvány?
igen nem
Egyéb javaslata:
Az Ön neve:
Cég neve:
Cég címe:
E-mail:
Beosztás:
Telefon:
Fax: